Tevékenységek


Portréfotózás külső helyszínen kutyák és gazdáik számára.
Kutyaiskolai foglalkozás, bemutató, kutyakozmetikák számára before-after és folyamatfotózás stb.
Cicák, vadászgörények, tengerimalacok és egyéb kisállatok fotózása.
Kreatív fotózás külső helyszínen kutyás és kutyátlan személyek/párok/családok számára.

A fotózás menete


1. Előkészületek

A közös munkát minden esetben egy kis közös ötletelés előzi meg, ez történhet e-mailben, facebook üzenetben vagy akár találkozhatunk is. Ekkor megbeszéljük a helyszínt, fixáljuk az időpontot, elmondom miket hozz magaddal, illetve ha van valamilyen különleges kérésed, igényed, akkor azt is egyeztetjük. (Kutyafotózás esetében természetesen nem csak az ebről készülhetnek képek, szívesen csinálok néhány közös fotót is, amennyiben igény van rá.)

A fotózás előtt írásbeli megállapodást kötünk, amely mindkettőnk jogait védi. Ennek részleteit természetesen előre egyeztetjük.

2. Fotózás

Általában a fotózások során beállított és spontán képek egyaránt készülnek, az időtartama pedig sok mindentől függ, de emiatt nem kell stresszelned, türelmes és rugalmas ember vagyok, úgyhogy nem okoz gondot – és az árakat sem befolyásolja -, ha kicsit tovább dolgozunk vagy esetleg több szünetet tartunk. Kutyák és kisgyerekek esetében például különösen fontos, hogy ne siettessünk semmit.

3. Képek átadása

A fotózás után – ha előzőleg nem egyezünk meg másban – 2-4 héten belül online galérián keresztül átadom a választott csomagnak megfelelő számú képeket, az előzetesen megbeszélt méretben. A fotózás során készült képekből én választom ki azokat, amelyeket kidolgozok végül. Bízom abban, hogy ez nem jelent problémát senkinek, hiszen aki hozzám fordul, azért teszi, mert tetszenek neki a képeim, azaz bízik a választásaimban is. (Aki nem bizakodó fajta, annak pedig ott a 100% elégedettségi garancia, biztosítékként. 🙂 )

4. A képek felhasználása (szerzői jogi kérdések)

Röviden: én nem adom el 3. félnek a képeket, amelyeken te vagy a kutyád szerepeltek előzetes engedély nélkül, de ugyanezt te sem teheted.

Hosszabban:

“A képek szerzői joga a fotográfust (*ez volnék én) illeti. Fotográfusnak joga van saját honlapján, kiadványaiban, reklámaiban felhasználni az általa, megrendelő számára készített fotókat reklámcéllal, referenciaként, kivéve, ha ezt megrendelő a fotózás megkezdése előtt írásban kifejezetten megtiltja. Ha a fotográfusnak bevétele származik egy fotó értékesítéséből, melyen a megrendelő felismerhetően szerepel, akkor erről a megrendelőt értesítenie kell, írásos engedélyt kell kérnie a felhasználásra, és meg kell állapodniuk a felhasználás feltételeiben, megrendelő díjazásában. Előzetes írásbeli megállapodás nélkül a fotográfus nem értékesítheti a fotót.”
“Megrendelő (* ez volnál te) az átadott képekre felhasználási jogot szerez. Joga van saját webes magánjellegű profilján felhasználni (szerző vízjelével ellátott) képeket, valamint korlátlan számú papírképet, ajándéktárgyat készíteni, kizárólag magáncélra, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. Jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás céljára nem lehet felhasználni a képeket. Ilyen célú felhasználás esetén előzetes írásbeli megállapodás, és engedély szükséges a fotográfustól a felhasználási feltételekről, szerző díjazásáról. Ilyen engedély hiányában a fotográfus jogosult megrendelő ellen jogi lépéseket tenni, és megrendelő köteles szerző kárát megtéríteni.”

5. Fizetési feltételek

Negatív tapasztalat miatt az utólagos fizetés sajnos nem lehetséges. A fotózás díját közvetlenül a fotózás után készpénzben szükséges megtéríteni. (Itt is megemlíteném, hogy az elkészült képekre 100% elégedettségi garanciát vállalok!)

 


Kreatív fotózás csomagok – 2017

(kutya-gazdi, portré, páros, családi)


Mini csomag

külső helyszín

30-60 perc fotózás

10 db kidolgozott kép

11.900,- Ft

Időpontot kérek

 

Midi csomag

külső helyszín

1-2 óra fotózás

20 db kidolgozott kép

19.900,- Ft

Időpontot kérek

 

Maxi csomag

külső helyszín

2-3 óra fotózás

30 db kidolgozott kép

26.900,- Ft

Időpontot kérek

 

+ útiköltség megbeszélés szerint

(Ha más elképzelésed van, kérj egyedi ajánlatot a ‘Foglalás‘ menüpont alatt!)


100% Elégedettségi Garancia


Nálam nem elvárás, hogy a kedvenced képzett legyen vagy akár jól nevelt! 🙂 Ne tántorítson el az a gondolat, hogy “jaj, de ciki, még pórázról sem tudom elengedni” vagy “az én kutyám nem marad meg egy helyben”! Dolgoztam már olyan családi kutyákkal, akik a legkevésbé sem voltak szófogadóak, sőt, menhelyes kutyák és cicák fotózásával is foglalkozom már 2 éve. Így aztán nálam az izgő-mozgó rosszcsontok sem indulnak hátránnyal!

Amennyiben valami miatt (pl. extrém, a fotózás ideje alatt feloldhatatlan félelem) mégsem sikerülne a fotózás, vagy nem leszel megelégedve a végeredménnyel, természetesen nem kell fizetned / visszakapod a teljes összeget!


Ajándékkártyák

(kreatív kutyafotózáshoz)

Ajándékkártyáink csak korlátozott számban kaphatóak, kérjük érdeklődj elérhetőségeinken!


Ha még nem tudod mikor lenne alkalmas számodra a fotózás, de biztosra mennél és foglalnál magadnak egy csomagot, vagy valaki másnak ajándékoznál fotózást, akkor válassz ajándékkártyáink közül!

Ajándékkártyáink a rendeléstől számított 1 éven belül bármikor* beválthatóak!

*a fotózásokat minden esetben előzetes időpont egyeztetés előzi meg

Referenciák


 

1 2 3 4 5